Naturel chips!

IMG_3178

Chips is natuurlijk iets dat niet in het boodschappenmandje van de student mag ontbreken. Het is uitermate geschikt als snack ’s avonds met vrienden, maar ook om liefdesverdriet weg te eten op de bank of gewoonweg als ontbijt. Voor deze test is gekozen om naturel chips te beoordelen omdat de meeste merken deze variant uitbrengen.

Testresultaten:

Het was heel moeilijk om de chips blind te herkennen doordat er weinig verschil in smaak is. In de textuur van de chips zit een groter verschil. Ook denk ik dat de smaak per chipje best wel erg verschilt.

  1. AH chips naturel (€0,89)

Deze chips is duidelijk het minst lekker. Hij is niet heel krokant, de zoute smaak is niet sterk genoeg en hij heeft een wat chemische nasmaak.

  1. Lay’s naturel (€1,29)

Lay’s is natuurlijk de bekendste chipsfabrikant van Nederland. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Het valt tegen dat Lay’s naturel chips er qua smaak niet bovenuit steekt. De chips is lekker zout en ook wel krokant, maar niet beter dan de AH Basic naturel chips. Deze laatste heeft nog een lekkere nasmaak van het bakken, die ontbreekt aan de Lay’s chips.

  1. Kluit & Co biologische aardappelchips (€1,49)

De naturel chips van Kluit & Co is qua smaak de beste. Je proeft heel goed aardappel, wat bij alle andere chips niet het geval is. De chips is bovendien lekker zout en heeft een goede structuur. Hij is vast maar toch krokant. De chips van Kluit en Co heeft de test niet gewonnen omdat hij veruit het duurste is en de nummer 1 in de test qua prijs/kwaliteit verhouding de beste is.

Nummer 1!!!! AH basic naturel chips (€0,58)

De goedkoopste chips is qua prijs/kwaliteitverhouding gewoon de allerbeste. De smaak van de AH basic chips is goed. Hij is lekker zout en heel erg knapperig. Kwalitatief dus gewoon al beter dan nummer 3 en 4. Daar komt nog eens bij dat de prijs erg gunstig is en 30 tot 70 cent lager ligt dan nummer 3 en 4. De chips van Kluit en Co is iets lekkerder maar veel duurder waardoor hij het toch moet afleggen tegen de onbetwiste nummer 1, AH basic naturel chips.

Goedkoop blijkt ook deze week beste koop!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s